Frugt- og bærhave

Helt økologiske og sprøjtefri frugter fra egen have kan vi alle lide, og fornøjelsen ved at spise frugten af et træ, man selv har passet og plejet, gør det kun en endnu større nydelse at sætte tænderne i de lækre frugter. Udover at frugttræer producerer dejlige, spiselige frugter og most, så kan et frugttræ også være en pryd i haven, der er medvirkende til at skabe en flot have, især om foråret, hvor mange af dem blomstrer, og hvor biernes energiske arbejde med at bestøve alle træerne i foråret, er med til at få optimale frugtmængder. Frugttræers værdi er derfor meget større end blot de frugter de bærer.

Vi har valgt både historiske planter, som f.eks. det første træ I møder: Venus, også kaldet Holstebro æblet, er med til at holde liv i de gamle sorter. Det er også andre sorter, som Elstar. Det er en krydsning mellem Ingrid Marie og Golden Delicious. De fleste æbler, pærer, blommer og kirsebær er hjemmehørende arter.

Når nu frugterne kommer, vil vi gerne at publikum vil lade frugterne hænge, så vi senere kan lave forskellige ting med dem – marmelade, most m.m.